20 HAZİRAN’DA HASADA BAŞLANIYOR

20 HAZİRAN’DA HASADA BAŞLANIYOR

Bir Tarım kenti olan Osmaneli’nin önemli tarımsal ürünü ve önemli bir gelir kaynağı olan Osmaneli Karpuzunun, 20 Haziran tarihi itibariyle, tezgâhlardaki...

A+A-

Bir Tarım kenti olan Osmaneli’nin önemli tarımsal ürünü ve önemli bir gelir kaynağı olan Osmaneli Karpuzunun, 20 Haziran tarihi itibariyle, tezgâhlardaki yerini alması bekleniyor. 
Osmaneli merkezi ve köylerindeki binlerce dönümlük arazide, binlerce çiftçi karpuz ekimi gerçekleştiriyor. Farklı aroması ve tadıyla meşhur olan Osmaneli Karpuzu, Sakarya, Kocaeli, İstanbul ve Bursa gibi illerde yaşayan vatandaşların karpuz ihtiyaçlarını gideriyor. Yapılan araştırmalarda insan vücuduna birçok faydası olduğu tespit edilen Osmaneli Karpuzunun 20 Haziran tarihi itibariyle hasadına başlanacak olamasının sevincini yaşayan Osmanelili Karpuz üreticileri, “Geçtiğimiz bazı yıllarda üretmiş olduğumuz karpuzlardan ne yazık ki hak ettiğimiz geliri elde edememiş ve binlerce lira zarara uğramıştık. Bazı yıllarda karpuzlarımızın tarlalarımızda kaldığı bile olmuştu. İnşallah bu sene üretmiş olduğumuz karpuzlardan hak ettiğimiz el emeğimizin karşılığını alırız. Osmaneli Belediyesinin ilçemizde kurmuş olduğu Hal binasının da karpuz satışlarımızda faydalı olacağına inanıyoruz. Pazarlama konusunda, Osmaneli Belediyesinin, Osmaneli Ziraat Odasının ve Tarım Kredi Kooperatifinin biz karpuz üreticilerinin yanında olmasını bekliyoruz. Bizlerin çoluk çocuğumuzla tarlalarımızda günlerce, aylarca emek vererek üretmiş olduğumuz karpuzlarımızın üç kuruşa heba olmasını istemiyoruz. Bizler Osmanelili çiftçiler olarak karpuzdan ne kadar iyi gelir elde edersek, kazandığımız paralar ile yine Osmaneli ilçemize yatırım yapacağız. Osmaneli’nin parasının birileri tarafından götürülmesini istemiyoruz” dediler. 

 


Bu haber toplam 4626 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.