18 MART ÇANAKKALE ZAFERİNİN 104. YIL DÖNÜMÜ ANILDI

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİNİN 104. YIL DÖNÜMÜ ANILDI

18 Mart Çanakkale Zaferinin 104. Yıl dönümü Osmaneli’de Coşku ile kutlandı. 18 Mart Çanakkale Zaferinin 104. Yıldönümü Atatürk anıtına çelenk...

A+A-

18 Mart Çanakkale Zaferinin 104. Yıl dönümü Osmaneli’de Coşku ile kutlandı. 
18 Mart Çanakkale Zaferinin 104. Yıldönümü Atatürk anıtına çelenk konması ile başladı. Osmaneli Kaymakamı ve Osmaneli Belediye Başakanının çelenk sunumundan sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Jandarma Astsubay Kıdemli Üst Çavuş Feramuz Yıldız yaptı. Jandarma Astsubay Yıldız konuşmasında, “Bugün Çanakkale Zaferinin dünya tarihine mal olmuş 104.ncü yıl dönümüdür. Bugün Türk Tarihinin şerefli bir zafer günüdür.

whatsapp-image-2019-03-18-at-12.21.02-pm.jpeg

Bugün; Türk Vatanının bölünmez bütünlüğünün korunması, bayrağımızın sonsuza kadar dalgalanması ve Yüce Milltimizin bağımsızlığı uğrına ölmeyi bir şeref bilerek, Çanakkale’de, Yemen’de, Kafkaslar’da, Kurtuluş Savaşın’da, Kore’de, Kıbrıs’ta, Yurt içi ve yurt dışında icra edilen teröristle mücadele harekâtında milli iradenin hakimiyeti ve demokrasinin idamesi için 15 Temmuz’da, karada, denizde ve Türk havacılığı uğrunda hayatlarını feda ederek bütün rütnelerin en yücesi olan Şahadet Mertebesine ulaşan Kahraman Şehitlerimizi anma günüdür. Bu vesile ile başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere fedakar gazilerimize saygı ve şükranlarımızı bir kez daha yineliyor, ebediyete intikal eden gazilerimiz ve aziz şehitlerimizi tekrar minnet ve rahmetle anıyoruz” dedi. 

a3d87bd6-5876-4e85-ae16-18c016dd80cc.jpg
Konuşmanın ardından Bilecik Milletvekilleri Selim Yağcı ve Yaşar Tüzün’ün mesajları okundu. 18 Mart Çanakkale Zaferinin 104. Anma yılı Şehit Osman Er İmam Hatip Ortaokulunda devam etti. Osmaneli Kaymakamı Naif Yavuz, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Osmaneli Savcısı, Daire amirleri, siyasi partilerin ilçe başkan ve belediye başkan adayları ile öğrenci ve velilerin katıldığı programda, öğrenciler Çanakkale şiirleri okudular. “Mehmet Toprak Oldu” adlı canlandırmanın ardından Bir Kitap da Sen anlat yarışması eseri sunuldu. Öğrenciler tarafından Kahramanlık Türkülerinin okunması ile program sona erdi. Şehitliğin ziyaret edilmesinin ardından, Gazilere ve Şehit ailelerine İçmeler tesislerinde yemek verildi. 

804ff67a-f2c1-4eca-ac3a-0feccf7934b6.jpg

 

Bu haber toplam 2176 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.