15 TEMMUZ’U YAPANLAR İTİKADEN SAPKINDIRLAR

15 TEMMUZ’U YAPANLAR İTİKADEN SAPKINDIRLAR

İLÇE MÜFTÜSÜ SADIK ERENBAŞ "15 TEMMUZ’U YAPANLAR İTİKADEN SAPKINDIRLAR

A+A-

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri, Osmaneli Şehit Osman Er İmam Hatip Ortaokulunda düzenlenen program ile başladı. Osmaneli İlçe Müftülüğünün gençlere yönelik hazırladığı programa, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Osmaneli İlçe Müftüsü Sadık Erenbaş, Osmaneli Mal Müdürü Metin Can, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. 

15-temmuz-etkinlikleri-(1).jpg

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda bir konuşma yapan Osmaneli İlçe Müftüsü Sadık Erenbaş; “15 Temmuz 2016 tarihinde ülke olarak çok büyük bir felaket yaşadık. Bu felakette halkımız vatan sevgisini, milli birlik ve beraberliği iyi anlamış ki vatanına sahip çıktı. Çok büyük olan bu felaketi en iyi şekilde atlattı.

15-temmuz-etkinlikleri-(3).jpg

Şu unutulmamalıdır ki, Devlet varsa inanç vardır, devlet varsa din vardır, devlet varsa mukaddesat vardır, devlet varsa namus vardır, ırz korunması vardır. Ama devlet yoksa bunların hiç biri yok demektir. Onun için Peygamber efendimiz diyor ki, “Vatanı sevmek, vatana sahip çıkmak imandandır” Müslümanlar 15 Temmuz’da vatanlarının kıymetini bildiler. Müslümanlar 15 Temmuz’da kendileri gibi Müslüman olan, aynı Allah’a, aynı Peygambere inanan, aynı kıbleye yöneldikleri bir yapıyla mücadele ettiler.

15-temmuz-etkinlikleri-(4).jpg

Yüce Kitabımızın buyurduğu, “Bir İnsanı katleden bütün insanlığı katletmiş, bir Müslüman’ı katleden bütün Müslümanları katletmiş sayılır” diyor. Aynı okullardan yetişmiş, aynı sıralarda oturduğumuz, aynın değerleri paylaştığımıza inandığımız bu yapının mensupları, Devletin belli makamlarına gelmişler, devletin içine sızmışlar, milletimizin ödediği vergilerle ceplerine maaşlarını koyanlar bu millete saldırdılar. Devletin kendirline elbise verdiği, uçağını, tankını, silahını emanet ettiği bu yapının mensupları, 15 Temmuz’da devletimizi yıkmaya ve ele geçirmeye çalıştılar. Peki, bunun sebebi ne diye sorduğumuzda, bunun sebebini itikaden sapıklık olarak tarif edebiliyoruz. İşte bu sapıklığa karşı milletimiz dimdik ayakta durarak, ülkemizi çok büyük bir felaketten kurtarmıştır. Böyle bir felaketin bir daha yaşanmamasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Şehitlerimize Allah’tan Rahmet, Gazilerimize de acil şifalar diliyorum” dedi. 

15-temmuz-etkinlikleri-(5).jpg
Program, Osmaneli camilerindeki yaz kur’an kurslarında öğrenim gören öğrencilerin getirdiği tekbir ve salâvatlar, okunan ilahiler ile sona erdi. Saat 12.00’da Osmaneli Rüstem Paşa Camiinde Şehitlerin aziz ruhlarına okunan Kur’anı kerim ile devam etti. 

15-temmuz-etkinlikleri-(2).jpg

Bu haber toplam 1417 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.