100. YIL COŞKUSU

100. YIL COŞKUSU

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Mücadelesi'ni başlatmak için 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının 100. yılı Osmaneli’de çeşitli...

A+A-

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Mücadelesi'ni başlatmak için 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının 100. yılı Osmaneli’de çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Osmaneli Şehitler Parkı spor sahasında düzenlenen 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramının 100. Yılı kutlama programına;
Osmaneli Kaymakamı Naif Yavuz, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, İlçe protokolü, Gaziler, Şehit yakınları İlçemizde bulunan siyasi partilerin ilçe temsilcileri, Sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve İlçemiz Kamu Kurum ve Kuruluşlarının daire amirleri, öğrenciler ile çok sayıda vatandaşlar katıldılar.
19 Mayıs 2019 Pazar günü İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Şener Öner’in Atatürk anıtına çelenk koyması ile başlayan törenler, Şehitler Parkı spor sahasında devam etti.

100.-yil-coskusu-2.jpg

Gençlik ve Spor ilçe Müdürü Şener Öner günün anlam ve önemini belirttiği konuşmasında; “Unutmayınız ki, Ataürk'ün 19 Mayıs'ta milli duygular içerisinde Samsun'da attığı ilk adım, Türk Milletinin bağımszılığını kazanmada ve Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu yolunda atılmış en önemli adımdır. İşte bu yüzden, Türk Milletinin, Vatanı ve değerleri için verdiği onurlu mücadlenin adı olan 19 Mayıs'ın 100. yıldönümüne ulaşmanın mutluluk ve heyecanını yürekten hissetmekteyiz. Sevgili Gençler; Gçmişini, tarihini, kültürünü bilen özüne ve geçmişine sahip çıkan ve bunu da gençlerine aktarabilen toplumlar ilelebet yaşama hakkına sahiptirler. Bu bilinçle 19 Mayıs 1919'da ilk bağımsızlık ateşini yakan Mustafa Kemal Atatürk, yapmış olduğu çalışmalar ve gerçekleştirdiği kongreler ile kurtuluş savaşını ona inanan milleti ile birlikte sürdürmüş, kazanılan bu zaferin devam etmesi ve vatanımızın kalkınması için gençlere olan güveni sebebiyle de bu günü siz gençlerimize armağan etmiştir. Sizlerin de Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır sözünü rehber edinerek çok çalışıp, ileride şahsınıza verilecek olan görevi en iyi şekilde yapacağınızdan asla şüphemiz yoktur. Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk'ü anma ve Gençlik ve Spor Bayramınızı tebrik ediyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm Şehit ve Gazilerimizi rahme ve saygıyla anıyorum” dedi. Konuşmanın ardından Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi okundu. Öğrenciler tarafından şiirlerin okunması, çeşitli spor gösterileri ve Halk oyunlarının ardından ödül töreni düzenlendi. 2018-2019 Eğitim Öğretim yılı güreş, karate, teak-vando, atletizm, halter badminton, futsal gençler kategorisi, voleybol, masa tenisi sporları ile şiir ve kompozisyon dalında Bilecik ilinde ve ilçemizde derece alan lise düzeyindeki öğrencilere ödüllerini Osmaneli Kaymakamı Naif Yavuz, Belediye Başkanı Münür Şahin ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Şener Öner takdim ettiler.

100.-yil-coskusu-4.jpg

 

Bu haber toplam 1495 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum