10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

Osmaneli'de Atatürk’ün ölümünün 78’inci yıl dönümü münasebetiyle anma programı düzenledi Osmaneli Hükumet Konağı önünde düzenlenen törene,...

A+A-

Osmaneli'de Atatürk’ün ölümünün 78’inci yıl dönümü münasebetiyle anma programı düzenledi 

10-kasim-osmaneli-(8).jpg
Osmaneli Hükumet Konağı önünde düzenlenen törene, İlçe Kaymakamı Edip Çakıcı, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahini, İlçe Jandarma Komutanı Murat Göksu, Emniyet Müdür Vekili Yalçın Avcı, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, askeri erkân, öğretmenler, öğrenciler katıldı. Atatürk anıtı önündeki tören, saygı duruşuyla başladı. Saat 09.05’i gösterdiğinde ilçede hayat durdu. Törene katılanların yanı sıra çevredeki vatandaşlar da sirenlerin çalmasıyla araçlarından inip saygı duruşuna geçti. İstiklal Marşı okunup, 2 dakikalık saygı duruşu yapıldı. Göndere çekilen bayraklar yarıya indirildi.
Hükumet Konağı önünde düzenlenen törenin sona ermesinin ardından program Sosyal Hizmetler salonunda devam etti. Buradaki tören de saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra Osmaneli Nilüfer Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Özlem Saçlı bir konuşma yaptı. Saçlı, “Bugün 10 Kasım. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 78. yılı. Milletimiz için 10 Kasım bir yas günü olduğu kadar Türkiye Cumhuriyetiyle yaşayacak olan Büyük Önder Atatürk'ü anma ve anlama günüdür. O’nu anıyor ve anlamaya çalışıyoruz. Anlamamız gereken en değerli nokta da Atatürk’ün “En Büyük Eserim” 
dediği Cumhuriyete yön veren kurucu ilkelerdir. Savaş sonrası yaptığı inkılaplarla, bir yandan genç Türkiye'nin oturması gerektiği temelleri gerçekleştirmiş, bir yandan da ülkemizin modem ülkeler seviyesine çıkması için milletiyle birlikte, ondan aldığı güçle büyük bir enerji harcamıştır. Ulusumuzun kurtarıcısı, laik, demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, eşsiz devlet adamı Atatürk, dün olduğu gibi bundan böyle de yolumuzu aydınlatmaya devam edecek, ilke ve devrimleri ülkemizin geleceğine yön vermeyi sürdürecektir, buna hiç şüphe yoktur" dedi.
Programda daha sonra gelen misafirlere slâyt gösterisi yapılarak Atatürk’ün hayatı anlatıldı. Osmaneli Nilüfer Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğlecileri tarafından şiirler okundu. Program şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyelerin verilmesiyle sona erdi.

10-kasim-osmaneli-(2).jpg10-kasim-osmaneli-(6).jpgimg_0711.jpg

 

Bu haber toplam 2822 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.